googleeadc2b73cb8a8cf7.html
Zoeken
  • the meal prepper

Visite? Pimp je 'leftovers'!

Bijgewerkt op: 2 jul. 2019

Onverwachte visite en 'niets' in huis? Hier volgen wat tips om snel iets lekkers op tafel te zetten!






1. Snelle sushi


Borrel avondje met vrienden? Laat die knakworstjes en chips maar op de plank staan en maak indruk met deze hartige of zoete classy sushi's! Serveer met saké en Japans bier!

Origineel recept van de Meal Prepper!





Ingrediënten

Nori- of Mamenorivellen, of een dunne omelet

restje stoofvlees of ander vlees in dunne reepjes gesneden

1 wortel of 1/2 komkommer

sojasaus

sushirijst

rijstazijn

olijfolie

huishoudfolie en/of sushimat


Bereiding

Kook de sushrijst volgens de verpakking. Snijd het vlees in kleine reepjes. Pluis het stoofvlees uit of snijd in kleine blokjes. Meng de blokjes met sojasaus en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de komkommer in lange dunne repen (zonder zaadlijsten). Leg de norivellen op de huishoudfolie en beleg met de rijst. Laat een randje over en leg het uitgelekte stoofvlees of ander vlees met de groentereepjes in het midden. Rol op en vouw de folie dicht. Laat een uurtje opstijven in de koelkast en snijd in plakken.


2. Aardbeiensushi


Ingrediënten


Dunne flensjes of een muffinvorm (kleine vormpjes)

overschotje gewone kleefrijst of sushirijst

half potje vanillepudding

poedersuiker

aardbeien

hagelslag


Bereiding


Kook de rijst volgens de verpakking. Laat afkoelen, meng met een half potje vanillepudding (de rijst moet wel plakken maar mag niet te nat zijn) en voeg nog wat poedersuiker toe. Snijd de aardbeien in flinterdunne plakjes. Flensjes: Leg de flensjes op een vel huishoudfolie, beleg met de rijst en een strook aardbeien, bestrooi met hagelslag en rol op. Vouw de folie goed dicht en laat opstijven. Snijd in dikke plakken, bestrijk de buitenkant met een beetje gelei en rol door de hagelslag. Muffinvorm: Leg een vel vershoudfolie op de muffinvorm en begin met de plakjes aardbei erin te leggen. Vul de vormpjes op met de rijst en druk goed aan. Dek af met de folie en laat opstijven in de koelkast. Doop de onderkant als ze klaar zijn in de hagelslag. Lekker met ijs en verse aardbeien!





3. Superstar Sashimi


Lekker snel klaar en gezond! Maak van een restje salade, gerookte zalm en een tonijnsteak een echt sterrengerecht! Serveer met sojasaus en drink er een lekker japans biertje bij!




4. Pestowafeltjes


Besmeer een rol of plakjes bladerdeeg met pesto, beleg met ham of salami en bestrooi met een pittige strooikaas. Bedek met een volgende laag deeg en snijd reepjes of vierkantjes. Laat bakken in een ingevet wafel- of paniniijzer.


5. Mini kaasworstebroodjes


Snijd een rol of plakjes bladerdeeg in lange repen van 3 centimeter en laat een blikje cocktailworstjes uitlekken. Snijd reepjes kaas van 2 cm breed en 5 cm lang. Rol elk worstje samen met een reepje kaas in de repen bladerdeeg, tot je twee lagen om het worstje hebt. Bestrijk met een losgeklopt ei en laat 15-20 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden.





6. Rauwkostschotel


Neem verse groenten die je in huis hebt, bijvoorbeeld wortels, komkommer, bloemkool, paprika, was ze en snijd in reepjes of roosjes. Serveer met een dipsaus, gemaakt van 4 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels water, een eetlepel ketchup en een theelepel mosterd. Roer goed om kruid met peper en zout en meng er wat groene kruiden door zoals peterselie of bieslook. Ook leuk om de saus in een uitgeholde paprika te serveren!


7. Veggie grill


Maak een lekkere schotel verse groenten, voeg vlees of vis naar keuze toe en zet de grill of teppanyaki klaar! Maak je al je restjes op en snijd ze in mooie reepjes !😃 Geef iedereen een lekkere frisse cocktail en laat ze zelf bakken .




8. Gourmet lasagne


Te heet om te koken? Haal je gourmetset boven en snijd een homemade lasagne uit je diepvriesvoorraad in vierkantjes. Snijd een stokbrood en wrijf de stukken in met een halve tomaat en een teentje knoflook. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de lasagne in de pannetjes om op te warmen en rooster op de grillplaat het stokbrood. Serveer met geraspte kaas en een een frisse salade! Gustoso!





9. Komkommertoastjes


Was de komkommer en snijd in plakken van een halve centimeter. Laat een blikje tonijn uitlekken en meng met mayonaise en een fijngesnipperd uitje. Neem een blikje zalm en meng met tartaarsaus en een eetlepel ketchup. Kruid de salades met peper, zout en peterselie of bieslook. Beleg de plakken komkommer om en om met de salades en werk af met een toefje peterselie of een blaadje rucola.


10. Gevulde eitjes


Lekker ouderwets maar toch lekker! Kook de eitjes hard in 10 minuten, laat schrikken onder de koude kraan en pel ze. Halveer ze en meng het eigeel met in kleine stukjes gesneden hesp of salami. Voeg 2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel peterselie en 1 theelepel kerriepoeder toe en kruid met peper en zout. Vul de halve eitjes met het mengsel en versier met wat groene kruiden en paprikapoeder.


11. Aardappelsalade


Nog gekookte aardappels over? Snijd in kleine blokjes en meng met een fijngesnipperd uitje, blokjes hesp of een restje stoofvlees en mayonaise. Voeg peper, zout en kruiden naar smaak toe. Steek met een glas rondjes uit witte of bruine boterhammen en rooster even in de airfryer of oven. Beleg met de aardappelsalade en fijne reepjes tomaat.





12. Sunny wraps


Snel klaar en gezond! Besmeer de wraps met kruidenkaas, pesto, salsa of tzatziki en snijd met de dunschiller repen wortel en komkommer. Snijd paprika en tomaat in dunne reepjes. Leg blaadjes sla en de reepjes op de wrap en vul aan met een restje tofu, zalm, kip of kalkoen. Rol stevig op en wind er een reep wortel rond.





24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven