googleeadc2b73cb8a8cf7.html
 
Zoeken
  • the meal prepper

Heerlijke bladerdeeghapjes!

Bijgewerkt op: 2 jul. 2019



Haal een paar rollen of pakken bladerdeeg in huis, verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed de bakplaat met bakpapier en laat je fantasie de vrije loop! Kijk wat je nog in de koelkast hebt liggen en maak verschillende hapjes klaar! Ideaal voor de lunchbox of zomaar als hartig tussendoortje!


Gevulde soepstengels


Vul voor de verandering eens de soepstengels met gehakt of kaas in plaats van balletjes in de soep! Kruid het gehakt en voeg een ei en paneermeel toe. Maak lange dunne rolletjes en rol ze in bladerdeeg. Draai de uiteinden om en bestrijk met ketchup, bestrooi met kaas en bestrijk dan met eigeel. Laat een kwartiertje bakken in de oven op 180 graden. Voor de vegetarische variant: vervang het gehakt door tofu of smalle reepjes kaas. Lekker bij de soep!


Hartige wafels met zalm


Leg plakjes bladerdeeg uit de diepvries om te ontdooien. Verhit het wafelijzer en smeer in met een beetje boter. Besmeer de plakken met kruidenkaas, bijvoorbeeld Philadelphia en beleg met plakken gerookte zalm. Halveer of snijd in vieren en bak de wafeltjes bruin in het wafelijzer. Lekker bij het aperitief!





Kaastengels voor bij de soep of uit het vuistje


Neem vierkante plakken bladerdeeg uit de diepvries en laat even ontdooien. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol de plakken een beetje uit. Verdeel de plakken in drie stroken en beleg voor de helft met een kaas naar keuze: mozarella, feta of gewone kaas. Bestrijk het uiteinde van de lange zijde met een beetje losgeklopt ei, plooi de stroken in de lengte dubbel, en vouw voorzichtig dicht. Duw de randen stevig aan en bestrijk het pakketje met het overgebleven ei. Bestrooi eventueel met maanzaad.






Pizzarolletjes voor de lunchbox


Bestrijk het bladerdeeg met een heel dun laagje tomatensaus. Bestrooi met pizza- of spaghettikruiden. Beleg dun met plakken ham en kaas en laat 10 centimeter aan de bovenkant vrij. Rol het geheel vrij strak op en eindig bij de vrijgelaten strook. Snijd in plakken van 2 centimeter en leg met de snijkant op de bakplaat. Bestrijk met een losgeklopt ei. Laat 20 tot 25 minuten bakken in de oven. Serveer warm of neem mee naar school of het werk.





Lekkere verse saucijzenbroodjes


Neem een rol bladerdeeg in verdeel in 4 parten. Neem 4 verse worsten en verwijder het vel. Je kunt ook gehakt gebruiken, bereid dit dan met een ei, paneermeel en wat peper en zout, en maak er worsten van. Rol elke worst in een kwart van het bladerdeeg, te beginnen bij de punt. Bestrijk de rollen met losgeklopt ei en snijd in plakjes van 2 of 3 centimeter. Laat 25 minuten garen in de voorverwarmde oven.





Mini hotdogs of mummies


Neem plakken bladerdeeg uit de diepvries en laat ontdooien. Laat een blik worstjes goed uitlekken. Bestrijk het bladerdeeg naar smaak met mosterd of ketchup en rol de worstjes erin. Maak grote of kleine hotdogs naar gelang de grootte van de worstjes, of snijd het deeg in fijne reepjes en wikkel rond de worstjes. Laat een stukje onbedekt en maak oogjes met mosterd of stukjes hardgekookt ei en maanzaad. Laat 20 tot 25 minuten garen in de oven. Serveer met curryketchup en mosterd.






Worstebroodje speciaal


Lekkere hartige worstenbroodjes, leuk voor de lunchbox of als borrelhapje! Rol het bladerdeeg uit en besmeer met mosterd, ketchup of allebei. Snijd repen en beleg elke reep met een reep kaas en een plakje pepersalami. Leg op elk één of twee knakworstjes en rol in het bladerdeeg tot de uiteinden elkaar overlappen. Klop wat eigeel los met een beetje water en bestrijk het deeg ermee. Bak 20 minuutjes in de oven op 200 graden.




Veggie groenteflapjes


Neem plakken bladerdeeg en snijd elke plak diagonaal in twee driehoeken. Leg op elke driehoek een restje groenten uit de koelkast, bijvoorbeeld een combinatie van ui, blokjes aardappel, erwtjes, snijboontjes, worteltjes, en bestrooi met peper en zout en een beetje geraspte kaas. Voeg voor de niet-vegetarier eventueel wat blokjes ham of gebakken spekjes toe. Vouw het flapje dicht en duw de randen goed aan met een vork. Bestrijk met losgeklopt ei en laat 25 minuten garen in de oven. Lekker bij een kom verse soep!





Mexicano worstenbroodjes


Leuk voor de lunchbox of als borrelhapje! Rol het bladerdeeg uit, snij in lange repen en verdeel de Mexicano’s in 3 stukken. Rol de stukken in het bladerdeeg tot de uiteinden elkaar overlappen. Klop wat eigeel los met een beetje water en bestrijk het deeg ermee. Bak 20 minuutjes in de oven op 200 graden.




23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven